Liefde voor woorden

Woorden hebben voor mij iets magisch, ze zijn een vorm van expressie. Als kind was ik altijd al bezig met lezen en schrijven: de liefde voor woorden zit me gewoon in het bloed. Ik ben dan ook erg dankbaar dat ik van schrijven mijn beroep heb kunnen maken en ik doe niks liever dan inspirerende content de wereld in brengen.

Zelfstandig

Na het volgen van de opleidingen Sociale Dienstverlening en Media & Entertainment Management presenteerde ik een radioshow op FunX, schreef ik draaiboeken bij Club 11 in Amsterdam en werkte ik als projectleider bij jongerenstichting Kikid. Toen ik in 2012 zwanger raakte en mijn vaste baan verloor (what are the odds?), besloot ik dat ik volledig freelance wilde gaan werken. Schrijven én er zijn voor mijn kids. In de praktijk bleek deze combinatie af en toe een flinke uitdaging, maar inmiddels zijn we zeven jaar verder en is de boel gelukkig aardig gestabiliseerd.

Up-to-date

Ik houd mezelf up-to-date door regelmatig cursussen te volgen ter verdieping van het schrijfvak (o.a. SEO Copywriting), naar workshops en netwerkbijeenkomsten te gaan, vakliteratuur te lezen en natuurlijk door veel schrijfuren te maken. Persoonlijke ontwikkeling is een dagelijks onderdeel van mijn leven.

In het dagelijks leven

In het dagelijks leven ben ik moeder van de twee leukste jongetjes op aarde. En ben ik gek op boeken lezen, op pad gaan, muziek luisteren, surfen en de natuur. Ook werk ik elke woensdagochtend vrijwillig in de schoolbibliotheek en ‘adem in, adem uit’, sta ik bijna dagelijks op mijn yogamat voor wat flexibiliteit. Een handige eigenschap bij het schrijven.

Missie

Teksten en content schrijf ik bij voorkeur op taalniveau B1 (voor 95% van de Nederlandse bevolking te begrijpen). Ik geloof er namelijk in dat een goede boodschap voor iedereen te begrijpen is. En dat resulteert in heldere, goed leesbare teksten. Een beetje zoals op deze website eigenlijk.

Kennis delen

Ik deel graag mijn kennis over schrijven met anderen. Zowel op zakelijk- (schrijven van teksten voor op je website) als op persoonlijk gebied (schrijven als tool om naar binnen te keren). Ook kun je me boeken voor een-op-een inspiratiesessies in de natuur en workshops. Meer informatie hierover vind je bij mijn diensten.

“Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.” – Nelson Mandela –

Bewuste schrijver

Ik zorg graag voor Moeder Aarde en houd me bezig met het milieu. Om die reden probeer ik zo bewust mogelijk te zijn van mijn eigen footprint en de wereld die ik achterlaat voor mijn kinderen. En dat hoeft niet allemaal meteen perfect te zijn: je moet ergens beginnen. Toch?

Groen schrijven

Als we gaan samenwerken, dan kies je voor een bewuste copywriter. Zo werk ik zoveel mogelijk vanuit huis, op een simpele laptop. Ik ga graag op de fiets naar afspraken, maar als het niet anders kan, kom ik met de auto. Nee, niet elektrisch. Die was nog wat te duur, hij staat wel op mijn verlanglijstje;-).

  • De energie op mijn kantoor komt van Texel en is 100% groen.
  • Facturen maak je over aan de duurzame ASN Bank.
  • Ook scheid ik al het afval.
  • Ben ik een groot fan van kringloopwinkels.
  • En print ik (als het nodig is) op gerecycled papier.
Contact

Heldere afspraken maken vind ik prettig. Ik maak dan ook altijd een offerte op maat voordat we gaan samenwerken. Bel 06 – 13 16 91 94 of stuur een mailtje naar info@maikegerritsen.nl.

“Maike is professioneel, flexibel en creatief met woorden. En dat alles maakt haar fijn om mee te werken. Ze schrijft gemakkelijk teksten met aansluiting op verschillende doelgroepen en we zijn heel blij met haar bijdrage aan Squla.”

RyanneSqula