• Workshop Schrijven

WORKSHOP ‘SCHRIJVEN VOOR HET WEB’

Een tijdje geleden gaf ik een presentatie ‘Schrijven voor het web in de Toneelschuur. Ik had het o.a. over het oude kop-romp-staart model dat -wat mij betreft- in de prullenbak gegooid kan worden. Door de komst van internet is ons leesgedrag veranderd in scangedrag, wat simpelweg veel invloed heeft op het schrijven van (online) teksten.

Na de presentatie was er een borrel. Ik houd van borrels. Wat me opviel was dat de mensen die ik na afloop sprak wel hun teksten wilden verbeteren maar niet het budget hadden om hun copy uit te besteden aan een goede tekstschrijver. Dit bracht me op het idee van een workshop. Mijn kennis overdragen zodat mensen zelf aan de slag kunnen. Handig en gezellig;-).

Kick-off

Het Seinwezen in Haarlem organiseert deze zomer een drietal workshops waarvan die van mij de eerste was: Summer Food for the Mind 1 – Schrijven voor het web. Het was voor mij een kick-off van een product waar ik grote plannen mee heb. Met knikkende knietjes stapte ik vorige week woensdag op de fiets, het voelde toch een beetje als mijn kind voor het eerst aan de wereld laten zien.

Het ging gelukkig super! Tien deelnemers zijn -aan de hand van- een 3-stappenplan aan de slag gegaan met hun meegebrachte teksten. Zo hebben we het gehad over o.a. tone of voice, structuur, leesniveau en call to action. Op het einde heb ik ze gevraagd een evaluatieformulier in te vullen.

Reviews

Na het lezen van de ingevulde formulieren besefte ik me meteen weer waarom evaluaties zo belangrijk zijn. Het geeft informatie waar ik écht wat mee kan, heel waardevol. Zo kreeg ik mooie reviews als:

De inhoud van de workshop was interessant en nuttig“, “Bedankt voor je heldere en inspirerende manier van presenteren” en “Super toepasbare informatie, echt wat geleerd“.

Maar ook eerlijke feedback als: “Ik vond het lastig om tijdens de cursus aan de slag te gaan, liever had ik tips meegekregen om thuis mee aan de slag te gaan” en “Geef meer tijd voor de opdrachten“.

Er valt dus nog een en ander te schaven maar ik heb volop inspiratiedus dat komt goed! Als jij aanvullingen hebt of dingen die je zelf zou willen leren tijdens zo’n workshop, laat het me weten, zodat ik de workshop nóg beter kan laten aansluiten bij jullie behoeftes.

To be continued. Succes met schrijven!

PS. Volgende week woensdag 17 augustus is de laatste workshop bij het Seinwezen: Summer Food for the Mind 3 – Behoud je werkenergie!