• Omdat ik denk ♥

Aftrap pilot training ‘Omdat ik denk

Oh yeah, spannend! Op zaterdag 9 november 2019 was de kick-off van mijn eerste training ‘Omdat ik denk ♥’. Ik heb veel reacties gekregen, tijd om je even bij te praten. Het leek mij wel efficiënt om dit een interview-vorm te doen.

Ben je al gestart met het geven van de training, Maike?

Ja, leuk dat je het vraagt😉. Ik ben gestart op zaterdag 9 november. We komen om de week bij elkaar. Dit was de eerste van in totaal zeven trainingslessen, de laatste ‘les’ is op 8 februari 2020 en de week erna rond ik zelf mijn opleiding (in de filosofie van Louise Hay) af. De pilot loopt synchroon aan mijn eigen lessen en het doel is: het geleerde direct in de praktijk brengen.

Waren er genoeg deelnemers?

Zeker, de training zit vol. Er waren zelfs meer geïnteresseerden dan plekken (4x).

-> Medio maart 2020 start ik met een nieuwe groep. Interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief, dan ben je als eerste op de hoogte! Wil je meer weten of heb je vragen over de training, neem gerust contact met me op.

En, hoe ging het?

Ik ben heel blij met hoe het ging! Eerder heb ik wel schrijfworkshops gegeven, maar dit was de eerste keer dat ik deze training gaf. De basis van de opleiding gaf me genoeg handvatten om een inhoudelijk sterke les neer te zetten. Super inspirerend om mijn opgedane kennis te delen met anderen!

Wat doen jullie precies?

Denken, piekeren en nog meer denken, we doen het allemaal. Daar zijn we tenslotte mensen voor. Maar wat als negatieve gedachten de overhand krijgen en je niet happy bent in je leven? Wat gebeurt er als je je bewust wordt van jouw gedachten en patronen? Kun je zelf invloed uitoefenen op wat je denkt? Hoe zorgen gedachten voor zowel positieve en negatieve ervaringen in je leven?

Hier gaan we o.a. mee aan de slag in de training ‘Omdat ik denk♥’. Deze training is gebaseerd op het gedachtengoed van Louise Hay. Een prachtige, positieve levensfilosofie, met als basis het principe ‘gedachten zijn krachten’.

☂ Note: Dit betekent overigens niet dat je geen sacherijnige buien of off-days meer mag hebben.

En in de praktijk…?

Komt dit neer op 7x een praktische en afwisselende ochtend. Ik maak gebruik van o.a. meditatie, schrijfoefeningen (natuurlijk!), muziek en materiaal dat ik vanuit mijn opleiding heb meegekregen.

Zweverig?

Spiritueel, als in voeding voor je spirit? Ja! Zweverig? Absoluut niet.

Mogen mannen ook meedoen?

Jazeker, graag zelfs!

Blijf je nog wel schrijven?

Natuurlijk! Schrijven is mijn grote liefde. Ik ben deze opleiding dan ook gestart met het idee om schrijven en persoonlijke ontwikkeling samen te brengen. Want ondanks dat ik zelf al jaren met beide bezig ben, miste ik iets. Na het afronden van de opleiding en de pilot, is mijn wens om actief workshops en trainingen te organiseren, met als rode draad: schrijven. De update van de website staat in de planning.

♫ Daarnaast neem ik trouwens ook gewoon nog schrijfklussen aan.

*** EINDE INTERVIEW ***

Schrijfoefening

Zin om zelf aan de slag te gaan? Pak je journal en doe deze leuke schrijfoefening uit het boek van Louise Hay:

  • Maak een lijst van alle dingen die je van jezelf MOET doen vandaag. Bijvoorbeeld: Ik MOET de was opvouwen.
  • Schrap vervolgens het woordje MOET weg en vervang het door MAG (of WIL of KAN). Bijvoorbeeld: Ik MAG de was opvouwen.
  • Schrijf er vervolgens achter, omdat/maar/want … Ik MAG de was opvouwen, maar ik mag ook een boek gaan lezen en het later doen.

Wat doet dat met je? Mag je dat ook écht van jezelf of moet het? Waarom moet het?

Het woord MOETEN gebruiken we veel in onze dagelijkse taal, maar het is eigenlijk helemaal geen fijn woord. Het heeft de lading van (prestatie) druk en dwang. Door MOETEN te vervangen door WILLEN, MOGEN of KUNNEN, maak je het lijstje al meteen een stuk milder. Ook geeft het je inzicht in hoeveel dingen je DENKT dat je moet doen van jezelf. #guilty 😉

Wil je meer lezen over de filosofie van Louise Hay? Dan kan ik je het boek ‘Je kunt je leven helen’ van harte aanbevelen.

Stay posted!

Lijkt het je leuk om op de hoogte te blijven van de training ‘Omdat ik denk ♥’ en andere (schrijf)activiteiten in 2020? Ik start binnenkort met het versturen van een nieuwsbrief. Meld je hiervoor aan via de website.